De holistische benadering

Orthomoleculair voedingsleer

Dieet is natuurlijk belangrijk. Hoe meer van wat je binnenkrijgt, hoe beter. Maar vergeet niet om echt voedsel te eten. Schaf de supplementen af, de chemische stoffen zoals aminozuren die meestal in fabrieken worden gemaakt en die al verwerkt zijn (met andere namen – stiekem, in de meeste gevallen) door chemische bewerking en kruidentransport. En als je niet aan de momenteel gefabriceerde supplementen en de voedingsmiddelen kunt komen, kweek dan je eigen groenten. De groenten zijn waar je lichaam op draait. Nu, hoe zit het met supplementen? Zorg ervoor dat je degene kent die verkocht worden onder het label van holistische of gezondheidssupplementen. Omdat ze vaak weinig meer zijn dan ineffectieve placebo’s. Ineffectief, het lichaam komt zijn beloften niet na – en je wordt er niet dunner van.

Een holistische benadering betekent aandacht besteden aan lichaam, geest en ziel om ze in harmonie te brengen. Dit is niet gemakkelijk omdat hiervoor de juiste mentale en fysieke voorbereiding nodig is. Geest voor, tijdens en na het gezondheidsprogramma betekent de juiste houding, de juiste geest en de juiste energie om met alle factoren en situaties om te gaan. De holistische benadering omvat een breder gemeenschappelijk doel. U bent geen onafhankelijke beoordelaar van uw eigen conditie. U zult verschillende vakanties hebben – u zult verschillende voorkeuren hebben – u zult verschillende reacties hebben. geneigd zijn om twee of meer van de gezondheidssupplementen te combineren.

Een van de eenvoudigste richtlijnen: wees eerst gezond. De holistische en de holistische voedingsleer. Vermijd kunstmatige chemische stoffen en richt je vooral op vers fruit, groenten, zeegroenten en hele rauwe voeding. Biologisch voedsel zal je de beste resultaten geven. In mei vorig jaar woonde ik een diner bij dat vier uur duurde. Het restaurant had talententrainers, gastronomische koks, professionele koks en een team van twaalf ondersteunende incidenten. Bovendien hadden ze een heleboel gratis maaltijden om de gasten van het diner te laten genieten. Het zit zo: de duurste items zijn altijd het duurst! Voor mensen die niet vertrouwd zijn met het woord “biologisch”, hier zijn de richtlijnen:

Rand of mond:

Biologisch of lokaal geteeld:

Biologisch of lokaal geproduceerd:

Beperk de consumptie van melk, kaas en yoghurt, suikerhoudende dranken, niet-volwaardige granen, kunstmatige zoetstoffen en warmtebehandeld voedsel. We betalen meer dan we beseffen voor voedsel dat vol zit met conserveringsmiddelen, kleurstoffen en voedingssupplementen, kunstmatige smaakstoffen en zoetstoffen. De ergste boosdoeners: commercieel geproduceerde volle granen (wit), die geen voedingsstoffen bevatten; pasta gemaakt van witte bloem, en brood en granen gemaakt van witte bewerkte bloem, die geen voedingsstoffen bevatten; suiker; snoep en chocoladerepen met suiker. Water- en theedranken zonder kunstmatige zoetstoffen of warmte:

Groen, kruidig of natuurlijk:

Eet veel volle granen en vezelrijk voedsel. Koolhydraten hebben zowel goede als slechte kanten: te veel wordt opgeslagen als vet, terwijl te weinig wordt verbrand als brandstof, dus het is raadzaam om de koolhydraatconsumptie te minimaliseren. Neem in plaats daarvan meer vers fruit en groenten, alsook melk en zuivelproducten met vet en lacto-gefermenteerde producten. Dit geeft je de voedingsstoffen en energie (enkelvoudig onverzadigd vet) die je nodig hebt, maar het voegt niet toe aan je vetgehalte, zodat je optimaal profiteert van de volle granen: de kankerbestrijdende eigenschappen worden verdrievoudigd; Dankzij alle complexe koolhydraatketens, hoe meer je ervan eet, hoe meer pure basisvoedingsstoffen (vitaminen, mineralen) en sporenelementen je lichaam nodig heeft, zodat je je langer vol voelt met minder calorieën. De veranderingen voor een biologisch gezondheidsdieet zijn als volgt:

o Geen suiker, geen witte bloem, geen warmte, geen gepasteuriseerde producten

o Behandel tarwe, haver en biologisch geteelde rijst niet anders dan pasta uit de doos (of verwerkte pasta)

Stel een schema op, maar begin heel langzaam

o alle soorten bewerkte voedingsmiddelen vermijden, met uitzondering van sommige gefermenteerde of natuurlijk gerijpte voedingsmiddelen zoals ongepolijste tarwe of traditioneel gefermenteerde inmaak of yoghurt met actieve culturen (bijv. acidophilus)

Lees meer:
Complementaire geneeskunde
Kinesiologie