Hoe je leven te veranderen

Het is verbazingwekkend dat wij als ouders de kans krijgen om de weg van het leven en de hindernissen te leren kennen door de woorden van onze ouders. Wanneer we geconfronteerd worden met problemen in het leven, zijn de belangrijkste woorden om te horen de woorden van UW ouders. Als onze ouders kunnen veranderen en groeien, kunnen wij dat ook. Als onze ouders problemen hebben, moeten zij misschien op een nieuwe manier veranderen. Veel mensen weten niet dat ze leven in een evenwichtig, zo niet overmatig druk, gezin. Veel mensen leven in chaos, en een paar mensen zijn aan het verdwijnen. Deze mensen zijn de mensen die je hoort en ziet op de TV en de radio.

Als je vermoedt dat je je familie uit de weg gaat, kan een familieopstelling je helpen te zien hoe je familie reageert op de uitdagingen die op je pad komen, en je laten zien waar je je op het levenspad bevindt, en of je op de goede weg bent. Er is een verband tussen het zien van de mensen in ons leven, en het pad dat ze nemen, de ervaringen en relaties (of het gebrek daaraan) die ze hebben, de integriteit (of het gebrek daaraan) van wie je bent, en waar je naar op weg bent.

Het woord familie is zo’n klein woord, het zit vol met zo’n rijke betekenis. Het moet ons troostend in de oren klinken. Veel mensen hebben het gevoel dat ze gescheiden zijn van hun geliefden. Sommige mensen denken dat er iets heel erg mis met hen is. Ze hebben moeite om liefde te geven en genegenheid te tonen of zijn vaak in de war.

Nog een klein woordje: ontkoppeling. We leven in een cultuur die zegt dat liefde afhangt van het hebben van seks, liefde is niet genoeg.Seks is vaak een heel groot deel van de bundel. Een ander woord is afbreken; zoals wanneer een gebouw (of voertuig) het niet meer houdt en een deel in een goot naar beneden valt. Het woord heeft zeer zeker betrekking op het mysterie van onze gevoelens, wanneer het op ons aankomt, waar we ons nodig voelen, en wat ons zal leiden naar een gevoel van balans, vrede en aarding.

Je maakt een lijstje van een paar mensen op je dagelijkse lijst, een paar mensen die je niet kent, een paar vrienden en familie. Terwijl je je lijst maakt, wees je bewust van de toon van je gesprekken. Wees je bewust van wat je zegt en hoe je je voelt. Wees je bewust van de mensen die aartslui en minder energiek zijn, en wat hun communicatiestijl is. Wees je bewust van je mentale en emotionele toestand. Je kunt ervoor kiezen om naar beneden te blijven gaan, maar doe dat niet. Blijf opwaarts als je daarvoor kiest.

Neem dan een mentale, spirituele, of emotionele peiling van jezelf (of anderen), en vraag jezelf af wat je wilt. Een eenvoudige manier om dit te doen is door te kijken naar je gevoelens, je staat van zijn. Wat is je reactie die door je hoofd gaat? Hoe je je voelt is een weerspiegeling van je gemoedstoestand. Het is een nogal kunstig proces, dat wel. Je lichaam geeft ons aanwijzingen, onze mening over hoe we communiceren door onze lichaamstaal en uitdrukkingen (van mond naar hand voor een handgebaar tot handgebaar). Onze interpretaties daarvan, onze tekens en onze betekenissen vertellen ons veel over onze gemoedstoestand, die ons vervolgens in staat stelt toegang te krijgen tot de betekenis van onze keuzes.

De betekenis van onze keuzes is aan ons om duidelijk of helemaal niet te communiceren, om van weg te lopen of om mee door het leven te gaan in ons eigen tempo. Vaak kunnen onze gekozen woorden of daden de laatste zijn die worden waargenomen. Veel dingen die we zijn, of willen zijn, zijn prima zoals we zijn (ons ongemak is gemakkelijk op te merken en op dezelfde manier te veranderen). We vergeten vaak meer dan we ons bewust zijn. Misschien zult u het niet kunnen zien, en toch zal dit begrip door u worden ervaren.

We hebben alle informatie om onze keuzes te maken. Meestal vergissen we ons in onze waarneming, waardoor de keuzes vervolgens een totale misstap lijken. Ironisch genoeg, weten we het niet. Vaak weten we niet dat de beslissing onze “verkeerde” beslissing was, omdat we zwaar gedronken of slecht gegeten hebben. Iets weten is pas volledig als je bereid bent om op dat moment de nodige stappen te zetten om er grenzen aan te stellen.

We moeten het gevoel hebben dat we op de goede weg zijn voordat we onze keuzes overwegen.

Het is belangrijk dat wij onze gevoelens en voorkeuren niet baseren op wat anderen om ons heen misschien doen of voelen. Deze vooringenomenheid beïnvloedt ons geluk. Ons geluk is gerelateerd aan de kwaliteit van onze bekende, misschien zelfs van onze geliefden. Het is niet gerelateerd aan gehoorzaamheid aan een gevoel van goed of fout zijn. Anderzijds zal ons geluk verband houden met een reeks omstandigheden, in ons persoonlijk en gemeenschappelijk leven.

Wanneer we erkennen dat we misschien vastzitten, op een weg van pijn en lijden, kunnen we verschillende belangrijke stappen volgen. Eerst kunnen we ons gevoel van evenwicht hervinden, voordat we beginnen te kiezen om samen te werken met de pijn en elk gevoel.

Meer lezen:

Psychotherapie Amersfoort

Psychosynthese Amersfoort