Leren een familie thuis te zijn

Als we over de juiste dingen willen leren, moeten we leren buiten onszelf te kijken. Er zijn dingen over onszelf die zelfs wij, de volwassenen, beter kunnen leren.

Vaders kunnen zo'n bron van inspiratie voor ons zijn. Dat geldt vooral 's nachts, wanneer we zo hard ons best doen om de 'held' van ons gezin te zijn en de vaders die we imiteren. Het voorbeeld van de VADER: "Mijn vader was een geweldige stand-up comedian. Maar weet je, achteraf gezien, heb ik altijd het gevoel gehad dat mijn vader de grappigste persoon was die ik kende – in deze wereld.

De meesten van ons hadden een vader of grootvader die groots was en geen blad voor de mond nam tijdens onze kindertijd en de zomertijd. We stelden vaak de wat als' of de 'rij-terug-en-zie' vragen. Velen van ons die in een positie verkeren waarin vader en zoon samen tijd doorbrengen, hebben vaak gesproken over het doel of de plaats van het misdrijf.

Kinderen vragen zich vaak af hoe het komt dat zij zich extra laat inspannen om over de rand van de klif te gaan en minder voor verrassingen komen te staan dan zijzelf. Kinderen leren zich afzijdig te houden en hebben al gauw een hekel aan het in stilte observeren van hun vaders enJames ounces. Ze beginnen te worstelen met hun eigen vaderloze ervaringen. Vaak blijven kinderen zich vastklampen aan dingen waarvan zij denken dat ze zijn blijven liggen en zullen zij het leven van hun vader herscheppen met de dingen die zij hebben weggelaten en door de gebeurtenis steeds opnieuw te herhalen.

Woede kan een ander verhaal uit de kindertijd zijn dat ons vaak tot op de dag van vandaag achtervolgt. Velen van ons zijn zo onwillig om boos te worden op onze man voor zaken en daden dat we vaak vergeten dat een vader meestal hetzelfde doet en dezelfde fouten maakt met dezelfde mensen. U moet niet vergeten dat u misschien wel precies de perfecte echtgenoot wilt zijn en de wereld voor u alleen wilt hebben, maar dat uw vrouw en kinderen soms niet aan uw verwachtingen zullen voldoen.

Kinderen doorstaan vaak dezelfde emotionele ervaringen als wij. Als kinderen niet de juiste behandeling verwachten of altijd een gelijke behandeling verwachten, kunnen ze zich dagenlang insecten voelen of dagenlang het gevoel hebben dat ze worden geschonden, gekwetst of verdrietig zijn. De meeste kinderen hebben steun en begeleiding nodig om persoonlijke problemen op te lossen en zichzelf te straffen als ze zich schuldig voelen. Zij hebben behoefte aan coaching en steun en hebben hulp nodig van vele mensen die hen op hun beurt bewust houden en op het volgende moment een inspanning leveren om te vechten.

Het kan vreselijk deprimerend zijn voor volwassen kinderen wanneer zij merken dat hun vrienden geen deel uitmaken van hun leven, niemand probeert hun angsten voor hen te sussen, zij boos worden op vader omdat hij te laat is, wat de reden voor hun boosheid ook is- hun ouders en de mensen om hen heen doen het allemaal, dus is het leerzaam dat kinderen met broers en zussen het ook doen. Kinderen met broers en zussen zijn niet hecht.

Kinderen leren liefhebben met heel hun hart, net als elke ouder. In veel opzichten is het belangrijk dat u juist het beste voorbeeld bent voor uw kinderen en er een punt van maakt om anderen liefde te tonen en aan te moedigen. Sommige Oppervlakkige omhelzingen zijn niet voldoende, hier zijn enkele aanwijzingen:

– Geef ze zachte kusjes

– Blijf niet te dicht bij elkaar tijdens het sporten (dit geldt ook meer met je vrouw!)

– Als iemand gekwetst is, negeer hem dan niet als hij je hulp wil

– Wees nieuwsgierig naar hoe ze zich voelen

– Speel kiekeboe om ze zich veiliger te laten voelen

– Vraag altijd hoe het met ze gaat, wat ze is overkomen, waar ze wonen, hoe ze hun kinderen hebben ontmoet etc.

– Wees je bewust van je eigen gevoelens. Zoek uit wat het is dat je voelt en wees empathisch – wees niet te hard voor je eigen ik.

– Heb wat onschuldig plezier. Praat, lach, speel.

– Luister altijd naar hen.

– 1977 is notara: je weet wel, hou van de kinderen, wees begripvol, geef ze altijd een knuffel.

Wat ook de plaats was van het vaderschap, het is het meest waardevolle werk dat er is. Het is één zijn met de natuur, moederlijke instincten en samurai inzichten.