Omgaan met voetproblemen

Podotherapie Haarlem

Omgaan met voetproblemen kan een frustrerende zaak zijn. U moet voortdurend op de schoenen letten die u draagt om ervoor te zorgen dat ze comfortabel zijn en goed passen. Telkens als je ze in een sociale situatie moet uittrekken, voel je je nogal zelfbewust en het kan tijd kosten om die zelfachting te overwinnen. Voeten zijn als een wild dier… ze vertrouwen je niet en zitten vol angst.

Podologen zijn professionals die de behoeften van de patiënt op de eerste plaats zetten. De arts zal een volledige medische voorgeschiedenis afnemen, de patiënt beoordelen, eventuele gezondheidsproblemen doorlichten en de nodige aanbevelingen doen. Nadat alle informatie is verzameld en een professionele mening kan worden bereikt, wordt de patiënt meestal aangeraden de hulp in te roepen van een podotherapeut. De deskundige beschikt over de nodige apparatuur om elke medische aandoening die u kunt hebben, te behandelen. Tijdens deze bezoeken kan de arts uw voeten klappen en de uitlijning controleren. Als de toestand niet is wat ze zou moeten zijn, kan een podoloog het probleem misschien oplossen.

Wat kunt u verwachten als u naar een podoloog gaat

Wanneer u een afspraak maakt bij een podotherapeut is het eerste wat u zal opvallen: handen vrij! U kunt niet altijd uw hele voet in een Special Causes Feethave passen, maar wanneer u de podotherapeut bezoekt, zullen ze grote machines gebruiken om uw gezondheid te beoordelen. Dit betekent dat al uw tenen en vingers te zien zijn! Dit is zeer gunstig voor een podoloog om uw voeten te onderzoeken, omdat ze u een volledig beeld van al uw tenen kunnen geven. Normaal gesproken onderzoeken ze de bovenkant en de onderkant van uw voet. De podoloog kijkt of er problemen zijn met de tenen, de hielen, de voetboog en de hele onderste extremiteit.

Waar is de behandeling voor?

Als er een probleem is met uw voeten, kan dat veel problemen veroorzaken in het hele lichaam. Als u problemen met uw voeten moet verhelpen, dan zal een podotherapeut u daarbij helpen. De arts zal uw voet en het juiste deel daarvan bekijken. De podotherapeut zal een juiste diagnose stellen en vervolgens behandelingsopties bieden om eventuele problemen te verhelpen. U kunt er altijd voor kiezen om tijdens deze afspraak stabiele schoenen te dragen. De podotherapeut kan steunzolen voorschrijven, of uw voeten gewoon in verband of gaas wikkelen om de genezing te bevorderen.

Zoals u kunt zien, is een podoloog een medische professional. Zij zijn verantwoordelijk voor de verzorging en behandeling van uw voeten, tenen en nagels. Normaal gesproken gebruiken podologen instrumenten om uw voeten te bekijken en te beoordelen. Zij zorgen ervoor dat u de juiste schoenen draagt en geven u de juiste instructies. Dit is erg belangrijk, omdat u dan het kantoor van de podoloog kunt verlaten met een paar goede schoenen, compleet met recept. Als er ook maar een beetje twijfel is, zal de podoloog uw medische geschiedenis doornemen en u vragen om een grondig onderzoek. Het onderzoek zelf duurt maar een paar minuten, maar wordt gevolgd door een volledig orthopedisch onderzoek en een neurologisch onderzoek. Het hele onderzoek duurt een paar uur. Aan het eind van het bezoek zult u een goed idee hebben van wat er tijdens uw bezoek aan de praktijk van de podoloog is gebeurd.