Wat is een uitgebalanceerd dieet?

 

Diëtist Utrecht

 

Wat is een evenwichtige voeding?

Een evenwichtige voeding bestaat uit voedingsmiddelen uit alle voedingsgroepen in de juiste verhoudingen. Er is niet één voedingsmiddel dat alle voedingsstoffen kan leveren die je nodig hebt. Elke voedingsgroep bestaat uit voedingsmiddelen met verschillende en specifieke functies in het lichaam.

Groenten en fruit: Ze bevatten voedzame stoffen die grotendeels door het lichaam worden gebruikt.

Brood, rijst, granen en pasta: Deze voedingsmiddelen zijn de voornaamste bron van koolhydraten voor het lichaam.

Vetten en Oliën: Er zijn twee soorten; Onverzadigde vetten en Verzadigde vetten. Onverzadigde vetten heeft het lichaam nodig voor mensen die in een kouder klimaat leven. Verzadigde vetten zijn nodig in warmere klimaten. Deze vetten worden in het lichaam ook gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals celopbouw, weefselherstel en kunnen niet gemakkelijk als glycogeen in het lichaam worden opgeslagen.

Vlees, vis, gevogelte, eieren: hun rijke bron van eiwitten is belangrijk voor het lichaam.

Melk en zuivelproducten: Ze zijn rijk aan vitamines en stoffen die belangrijk zijn voor de stofwisseling van het lichaam.

Vetten, Oliën en Suiker: Ze geven smaak en textuur aan voedsel. Ze zijn een zeer belangrijke bron van energie voor het lichaam.

Alcohol en drugs: Het lichaam heeft water nodig voor de stofwisseling. Bijgevolg is er een verhoogde stroom van water in het lichaam. Alcohol en drugs verhogen ook de behoefte van het lichaam aan water.

De hoeveelheid voedsel die gegeten wordt moet afhangen van de behoeften van het lichaam. Het lichaam heeft voedingsmiddelen nodig die rijk zijn aan eiwitten, minimaal aan koolhydraten, en matig aan vetten en water.

Je moet dus leren om het voedsel dat je inneemt in balans te brengen. Voeg aan het voedsel dat je nodig hebt veel vezels toe, want dat helpt je om veel langer actief te blijven.

Neem naast uw maaltijd ook andere gezonde elementen zoals lichaamsbeweging op in uw leven om gezond te blijven. Je moet jezelf zo actief mogelijk houden. Met lichaamsbeweging, krijg je ook een heleboel voordelen. Je krijgt meer na het sporten, je krijgt ook veel weerstandstraining, wat je metabolisme verhoogt. Dit betekent dat je lichaam de kans krijgt om meer vet en calorieën te verbranden als je regelmatig beweegt. Hierdoor wordt je lichaam slanker, fitter en gezonder.

Drink veel water, het is de beste keuze om gehydrateerd te blijven met het minste waterverlies. Negeer nooit het belang van water in ons leven. Men kan zich geen levend wezen voorstellen zonder water!

Hoe minder voedsel je tot je neemt, hoe afhankelijker je wordt van junkfood. Als je bijvoorbeeld suiker neemt, krijg je een energiepiek nadat je het hebt ingenomen, maar al snel zal je lichaam in een hongerstand terechtkomen!

Vermijd Alcohol en Drugs, ze zijn een echt recept voor rampen. Voor vrouwen, althans, kunnen ze je doen aankomen.

Een goed voorbeeld is koffie; wanneer de vrouw die de studie doet mensen vertelt om van koffie af te blijven, is koffie ironisch genoeg een van de meest calorierijke dranken. Vrouwen die van cafeïne afblijven en problemen hebben met gewichtsverlies zijn vaak degenen die problemen hebben met het beheersen van hun eetlust.

Volg een perfect maaltijdplan; sla geen maaltijd over of mis geen maaltijd, want dan bevriest je lichaam!

Wees strikt met uw routines, als u afdwaalt, maakt u alle inspanningen die u hebt gedaan ongedaan. U moet een schema aanhouden van elke maaltijd, snack en oefening.

Wanneer u voedsel koopt, zorg er dan voor dat u voedsel koopt van de best mogelijke bronnen. Koop wat u nodig hebt in plaats van kant-en-klaar. Dat bespaart u tijd en geld.

Geen junk food van restaurants, drukte koopjes, en beperkte koolvis. Ze verkopen echt en goed voedsel, geen junky voedsel.

Wees je bewust van alle chemicaliën en additieven die worden gebruikt in het overgrote deel van bewerkte voedingsmiddelen. Het niveau van deze chemicaliën zal een grote rol spelen in hoe je lichaam voedsel zal verwerken.

Een multivitamine nemen is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat we de nodige vitaminen en mineralen binnenkrijgen die ons lichaam nodig heeft. Aangezien ons voedsel niet langer de vitaminen en mineralen bevat die we nodig hebben, hebben we een supplement nodig.

Drink veel water, dit spoelt de gifstoffen uit uw lichaam en zal u helpen gewicht te verliezen.

Er zijn veel uitstekende anti-depressiva die je kunt gebruiken, zowel natuurlijke als farmaceutische.

De Nopalea is een product dat ik al meer dan twee decennia gebruik. Het heeft de hoogste inname van kalium en niacine. Dit is zeer effectief om depressies weg te houden. Veel mensen hebben gemerkt dat dit product helpt bij hun depressie, en ook voor hun stemmingswisselingen. U kunt tel (0)18 per dag innemen om de natuurlijke gezondheidsvoordelen te ontvangen.

Drink veel water, dit is de beste vervanger voor gymnastiek zonder mama’s geschreeuw! Je hebt tot 20 oz nodig voor de energie die je nodig hebt in 1 uur sporten.

Verminder de hoeveelheid suiker die je in je cornflakes supplement neemt.

Lees meer

Gezonde leefstijl